Коя е Кери Ръсел, звездата от най-гледания сериал на Netflix?

Сериалът „Дипломат“, който стартира на 20 април тази година, е новият хит в Netflix.

Първият сезон плени зрителите и има 66 милиона часа гледане през последната седмица. Главната роля отиде при американската актриса Кери Ръсел.

Сериалът е политически трилър, който проследява кариерата на жена дипломат в американското посолство в Лондон. Главната героиня получава мандата на посланик в Лондон, но това оказва голямо влияние върху нейната работа и личен живот. Всичко това се случва, докато на заден план се разгръща международна криза.

Кери каза, че сценарият за сериала веднага я е грабнал и тя не могла да откаже ролята.

Кери не е ново име в света на актьорската гилдия. Родена в Калифорния, тя израства с по-големия си брат Тод и по-малката си сестра Джули и поради работата на баща си те се местят често. 47-годишната актриса вече има много хитове зад гърба си, а започва кариерата си на 15-годишна възраст.

Тя се появи в сериалите Boy Meets World и Married… with Children , в музикалния видеоклип към хита Always на Bon Jovi и е най-известна с ролята си в сериала Felicity, за която спечели Златен глобус през 1999 г. Тя участва и във филма Cocaine Bear, който излезе тази година.

Мнозина сигурно помнят и ролята й в сериала „Американците“, в който играе шпионин в САЩ по време на Студената война. Благодарение на този сериал тя се запознава с актьора Матю Рис (48), от когото има син Сам Еванс (6).

Преди това тя беше омъжена за Шейн Диъри и заедно имат син Ривър и дъщеря Уила Лу.

Четете още

Избор на редактора