Къде ще дават финала на Григор довечера

Григор Димитров ще играе срещу третия в световната ранглиста Яник Синер във финала на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями. Двубоят е тази вечер от 22.00 ч. и ще бъде предаван пряко по „Макс Спорт 1“.

Димитров се представя страхотно в Маями, като отстрани последователно трима тенисисти от топ 10 – Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. С достигането на финал той си осигури завръщане в топ 10 за първи път от ноември 2018 г.

За Димитров това ще е трети финал в „Мастърс“ след Синсинати през 2017 и Шанхай през 2023 г. До момента той има една победа срещу Синер – в Рим през 2020 и две загуби – в Маями и в Пекин през 2023 г.

Синер прави страхотен сезон, като стана шампион на Australian Open и в Ротердам. До загубата от Алкарас в Индиън Уелс той беше в серия от 19 поредни успеха.

„Сега съм в различна пътека в моя живот, в моята кариера. Има много неща, които съм свършил, но са зад сцената. Искам да стигна там, където бях, защото няма причина да не го направя“, каза Димитров след победата си над Зверев.

„Видяхме невероятен Григор. Той играе невероятно и е в много добра форма. Може да прави каквото си поиска“, заяви Синер преди финала.

Четете още

Избор на редактора