Кънчо и Андрей продадоха Галъп

Борислав Цеков купи „Галъп интернешънъл Болкан“ от досегашните собственици Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на социологическата агенция.

В него се посочва, че е финализирана продажбата на 100% от акциите на агенцията, член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите на „Галъп интернешънъл Болкан“ Райчев и Стойчев са прехвърлили своето акционерно участие на специално учреденото за целта акционерно дружество „Пакстън Рисърч“, начело на което е Борислав Цеков.

„Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него“, коментират сделката Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, цитирани в съобщението.

На свой ред Борислав Цеков благодари за доверието и подчерта, че авторитетът на агенцията, изграден от професионализма на Райчев и Стойчев, е безспорен и затова бъдещото развитие на „Галъп интернешънъл Болкан“ ще бъде в дух на приемственост.

Социологическата агенция ще се развива в три посоки – ще продължи да прави проучвания на обществените нагласи както досега, но ще добави и още две сфери на дейност към портофолиото си – изследователско направление в областта на конституционното право, политическите науки и публичната администрация, както и мониторинг на антидемократичните идеологии и пропаганда в България.

Сегашният изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл Болкан“ Първан Симеонов остава начело на агенцията.

Четете още

Избор на редактора