Леверкузен: 40 мача без загуба и финал за Купата

Байер Леверкузен си осигури безпроблемно класиране за финалата в турнира за Купата на Германия и направи нова голяма крачка към завоюването на първия в клубната история домашен дубъл.

На своя „Бай Арена“ „аспирините“ победиха с 4:0 втородивизионния Фортуна Дюселдорф и удължиха серията си без загуба този сезон на 40 мача във всички турнири.

Домакините решиха всичко още през първото полувреме, което завърши 3:0 в тяхна полза. Жереми Фримпонг откри още в седмата минута, а в 20-ата Амин Адли покачи на 2:0.

Германският национал Флориан Виртц бе точен за 3:0 десет минути преди почивката, а отново той оформи крайния резултат от дузпа в 60-ата минута.

В края на мача в игра за Байер се завърна и голмайсторът на тима Виктор Бонифейс, който от края на миналата година лекуваше контузия в слабините.

Във финала на 25 май възпитаниците на Шаби Алонсо, които водят с 13 точки пред Байерн Мюнхен в Бундеслигата, ще играят с друг втородивизионен отбор – Кайзерслаутерн.

Байер Леверкузен има само една Купа на Германия, спечелена през 1993 година. „Аспирините“ никога не са ставали и шампион на страната, като бях най-близо през 2002 година, когато загубиха първото място в Бундеслигата в последния кръг и отстъпиха във финала за Купата на Германия, както и в този в Шампионската лига, което им донесе прякора „Неверлузен“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора