Ливърпул започна с победа при дебюта на Арне Слот

Ливърпул победи Ипсуич с 2:0 в първия си мач за сезона във Висшата лига. Двубоят беше дебютен за мениджъра на „мърсисайдци“ Арне Слот в първенството на Англия.

През първото полувреме на „Портман Роуд“ домакините имаха няколко опасни контраатаки, които изнедаха отбраната на „червените“, но не успяха да ги материализират.  От своя страна възпитаниците на нидерландския специалист изпитваха трудности при създаването на чисти голови положения. Най-добрата им ситуация дойде в заключителната фаза на първото полувреме, когато Трент-Александър Арнолд стреля силно от границата на наказателното поле, но не успя да намери рамките на вратата.

Всичко по-интересно се случи през втората част. След час игра португалският национал Диого Жота се възползва от лошо позициониране на противниковата отбрана и изведе Ливърпул напред в резултата в 60-ата минута.

Пет минути по-късно Мохамед Салах удвои аванса на „мърсисайдци“, след като направи ефектна комбинация с Доминик Собослай и преодоля с лекота вратаря на Ипсуич Кристиан Уолтън, като по този начин донесе трите точки в актива на Ливърпул. /БТА

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора