Ливърпул се измъчи с Брайтън, но зарадва Анфийлд

Ливърпул записа трудна победа с 2:1 срещу Брайтън като домакин в мач от 30-ия кръг на английското първенство по футбол и отборът на Юрген Клоп отново се изкачи на първото място в класирането. Мърсисайдци имат три точки преднина срещу Арсенал преди днешния мач на „артилеристите“ с шампиона Манчестър Сити, който има още една точка пасив.

Брайтън нанесе първия удар на „Анфилд“ и вкара с единствения си точен удар през първото полувреме. Юношата на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек получи топката на границата на наказателното поле и преодоля с мощен шут Куйвин Келъхър още във втората минута.

Остатъкът от двубоя бе категорично доминиран от Ливърпул, който завърши деня с 30 шута към съперниковата врата. Над третина от тези удари бяха отправени от Мохамед Салах, който имаше голяма заслуга за изравнителния гол и сам вкара победния. Египтянинът бе заел стандартната си позиция на ъгъла на наказателното поле при статично положение и върна отбита топка към вратата. След това с нея игра защитник на Брайтън, който просто асистира на притичалия зад него Луис Диас в 27-та минута.

Ливърпул направи куп пропуски, най-вече чрез Салах и Диас, за да се стигне до победното попадение в 65-ата минута. Атаката тръгна отдясно, където Доминик Собослай проби и залъга отбраната на гостите, че ще центрира. Вместо това той даде прострелен пас пред наказателното поле за Алексис Мак Алистър, който изигра един от най-добрите си мачове за Ливърпул. Аржентинецът пусна моментално извеждащо подаване за Салах и египтянинът нанесе решаващия удар за крайното 2:1.

Поражението остави Брайтън на девето място в класирането при точка пасив срещу Нюкасъл и точка преднина срещу Уулвърхемптън, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора