Ливърпул счупи трансферния рекорд на Висшата лига

Брайтън е приел оферта на стойност 111 милиона паунда от Ливърпул за трансфер на халфа Мойзес Кайседо и това ще бъде абсолютен рекорд за английското първенство по футбол, съобщава Скай Спортс. Очаква се еквадорският национал да премине медицински изследвания по-късно днес.

Според информацията, Брайтън е дал краен срок до четвъртък вечер за изпращане на оферти за полузащитника, към когото сериозен интерес имаше и от Челси. „Сините“ обаче не са предложили очакваната сума, докато Ливърпул го е направил в последните часове на деня.

Скай Спортс добавя, че ръководството на Брайтън вече е уведомило колегите си от Ливърпул, че са изпратили най-високата оферта. „Червените“ вече са се договорили с Кайседо за личните условия на футболиста и трансферът може да бъде завършен преди мачовете през уикенда.

Брайтън привлече еквадореца за 4.5 милиона паунда от Индепендиенте дел Вале през 2021.

Преди завършването на сделката между Ливърпул и Брайтън, рекордът за трансфер в Англия се държеше от преминаването на Енцо Фернандес в Челси. „Сините“ платиха около 107 милиона паунда на Бенфика за правата на аржентинския национал.

Четете още

Избор на редактора