Лидер на Величие ще строи сити във Варна

ПП „Величие“ е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни, съобщава БНР.

Един от лидерите на „Величие“ е бизнесменът и изпълнителен директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов. Той не е в депутатските листи и няма да бъде народен представител.

Михайлов планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод.

Сделката е осъществена през 2023 г., заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява Михайлов.

По думите му, радиозаводът има разрешение за събаряне.

„Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна. Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България. Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива“.

Комплексът ще съдържа 33 сгради.

„Имам съмнения за корупция в определени структури. След като подавам информация към службите и тази информация после се връща чрез организираната престъпна група, която идва при мен и ми казва – защо си казал това в полицията или някъде. Тогава не мога да съм сигурен, че когато подам сигнал към тези служби, не знам къде е пробивът“, коментира Михайлов пред медиите във Варна.

Четете още

Избор на редактора