Лизо, Кендрик Ламар и „Блър“ на фестивала в Роскилде

Най-големият скандинавски музикален фестивал – този в датския град Роскилде, е готов посрещне хиляди меломани от цял свят, предаде ДПА.

Отворена е зоната за къмпингуване, за да могат първите от очакваните 130 000 гости и доброволци да поставят палатките си.

Фестивалът започна, написаха организаторите в профила на форума в Инстаграм.

Първите събития са планирани още днес в Роскилде, на 30 км западно от Копенхаген. Основните музикални сцени обаче ще бъдат открити едва в сряда.

На тях ще се качат звезди като Кендрик Ламар, „Куинс ъф дъ стоун ейдж“, Лил Нас Екс, Бъста Раймс и „Блър“. Певицата Лизо, която е носителка на „Грами“, е хедлайнер на фестивала. Те ще изнесе концерт във финалната вечер, която е следващата събота, 1 юли.

Освен музикални прояви, фестивалът в Роскилде организира и разговори с климатични активисти от различни континенти. Сред гостите са представители на Германия, Уганда, Еквадор и други.

Музикалният фестивал в Роскилде привлича десетки хиляди посетители всяка година. Първата проява е организирана през 1971 г. и е вдъхновена от подобни събития в Удсток и на британския остров Уайт.

Четете още

Избор на редактора