Лудогорец си го върна тъпкано на датчани

Отборът на Лудогорец постигна много голям успех, след като победи датския Нордселанд с 1:0 у дома в последния си мач от груповата фаза на Лига на конференциите и се класира за плейофите в турнира, които ще се играят напролет.

„Орлите“ имаха нужда от задължителен успех в Разград, за да си осигурят европейски футбол напролет, и успяха да стигнат до трите точки, благодарение на късен гол на халфа Якуб Пьотровски.

Двубоят на „Хювефарма Арена“ бе двуостър, като шампионите на България имаха късмет през второто полувреме, за да не допуснат гол и да запишат четвъртата си победа в груповата фаза, което им донесе излизане от групата.

Лудогорец имаше предимство през първото полувреме, но Квадво Дуа пропусна най-добрата възможност за тима, след като ударът му от границата на наказателното поле срещна страничната греда. Гостите също имаха своите шансове, но Серджио Падт се отличи с две добри намеси.

Малки след почивката датчаните бяха близо го дола, но изстрел с глава на техен футболист се отби в гредата и попадна в ръцете на Падт. Играчите на Георги Дерменджиев нанесоха своя удар в 78-та минута, когато Якуб Пьотровски проби през центъра и стреля от далечно разстояние, изстрелът му се отклони от съперников играч и влезе във вратата.

Минута по-късно Нордселанд имаше страхотен шанс да изравни, но Маркус Ингвартсен удари греда от съвсем чиста позиция, а при добавката домакините отново имаха късмет, тъй като Бенямин Нигрен стреля над вратата.

Лудогорец опази своята преднина и завършва на второ място в групата с 12 точки, колкото има и лидерът Фенербахче, който с по-добра голова разлика от българския тим.

Четете още

Избор на редактора