Лудогорец срещу ЦСКА на старта на новия сезон

Новият сезон в Първа лига ще започне със сблъсък между Лудогорец и ЦСКА-София. Това стана ясно след тегленето на жребия за сезон 2024/25 на базата на Българския футболен съюз в Бояна.

Двубоят ще се играе в Разград, а като друг любопитен сблъсък на старта се очертава този в Надежда, където новият старши треньор на Левски Станислав Генчев ще гостува на бившия си тим Локомотив София.

Вицешампионът Черно море открива сезона с домакинство на ЦСКА 1948 в единствения сблъсък между участници в европейските клубни турнири в първия кръг.

Носителят на Купата на България Ботев Пловдив ще играе на старта с другия отбор с името Ботев във Враца. Другият пловдивски тим – Локомотив, открива кампанията с домакинство на Арда Кърждали.

Шампионът във Втора лига Спартак Варна ще гостува в Пазарджик на Хебър в първия кръг, а другият новак в елита – Септември София, ще приеме Берое.

В последния мач от първия кръг Крумовград посреща Славия.

Най-любопитният мач от втория кръг се очертава пловдивското дерби между Ботев и Локомотив.

„Вечното дерби“ между Левски и ЦСКА-София пък ще бъде в осмия кръг. В следващия кръг ще се играе и дербито на Варна между Спартак и Черно море.

Левски ще гостува на Лудогорец в петия кръг, а в седмия кръг „орлите“ ще бъдат домакини на Черно море в мач между шампиона и вицешампиона от миналия сезон.

Новото първенство на България ще се открие в уикенда между 19 и 22 юли, а пролетният дял трябва да стартира между 14 и 17 февруари 2025 година.

По програма редовният сезон е в 30 кръга, като всеки отбор ще играе срещу всеки на разменено гостуване. След това тимовете ще бъдат разделени в три групи. Първа четворка, която ще играе за титлата, втора четворка, която ще излъчи участник в баража за последната квота за Европа, както и трета осмица, в която ще се определят изпадащите.

От елита ще отпадната 15-ия и 16-ия след втората фаза на шампионата, а 13-ият и 14-ият ще играят бараж./БТА

Срещи от първия кръг на Първа лига за сезон 2024/25:
1. Черно море Варна – 16. ЦСКА 1948
2. Септември София – 15. Берое Стара Загора
3. Локомотив София – 14. Левски
4. Ботев Враца – 13. Ботев Пловдив
5. Локомотив Пловдив – 12. Арда Кърджали
6. Крумовград – 11. Славия
7. Лудогорец Разград – 10. ЦСКА-София
8. Хебър Пазарджик – 9. Спартак Варна

Четете още

Избор на редактора