Македонски хазартен бос застрелян на Халкидики

Хазартен бос от Северна Македония беше застрелян, а негов приятел ранен, след като неизвестни нападатели открили огън по тях във вила в град Ханиоти на полуостров Халкидики в Северна Гърция, която те били наели за почивка, съобщи електронното издание на в. „Катимерини“. Инцидентът станал в 3.30 часа сутринта.

Ликвидираният македонски гражданин е Орхан Байрами – Оки, известен на македонската общественост като част от мафиотския ъндърграунд. Той бе смятан за неформален лидер на т.нар група „Магазинка“. Участвал е в няколко въоръжени инцидента, известен е и на македонската полиция. По неофициална информация на гръцките медии убийството на Байрами-Оки е извършено от няколко души, с пистолети, от които са изстреляни около двадесет куршума.

През март тази година, в старата скопска чаршия беше убит негов близък приятел Йетон Криванева – Жила, съобщава makfax. Подобно на убийството на Оки, и в случая със Зила разстрелът бе извършен от няколко души, които влезли с автомати в кафене и открили огън. Жила, също като Оки, беше смятан за един от главните водачи на „Дуканяк“.

Двамата бизнесмени трябвало да излязат днес след 0 часа и убийците знаели това. По неофициална информация, с която разполагат компетентните власти в Македония, извършителите на убийството са били с мотори и маски на главите . На мястото са намерени десетки гилзи. Лицата са знаели маршрута на движение на Байрами-Оки, но и на партньора му Сеад Слезович, който е тежко ранен и с опасност за живота.

Четете още

Избор на редактора