Македонците измъкнаха точка от Италия в дебюта на Спалети

Капитанът Енис Барди вкара от пряксвободен удар и националният отбор на Република Северна Македония измъкна равенство 1:1 срещу европейския футболен шампион Италия в мач от група С на квалификациите за Германия 2024.

Италианците, водени в първи официален мач от Лучано Спалети, доминираха тотално в притежанието и капитанът Чиро Имобиле изведе гостите напред с удар с глава след почивката, възползвайки се от рикошет от гредата след шут на Николо Барела. Халфът Барди обаче изравни с удар близо до границата на наказателното поле, който влезе в горния десен ъгъл в 81-та минута.

„Нямаше много положения пред вратата ни, но трябваше да вкараме повече. В един момент играта стана хаотична и опитахме да стабилизираме защитата, тъй като изчистванията ни все по-често бяха печелени от техните халфове“, заяви Спалети след двубоя.

Равенството остави Италия на трето място в група С при равенство в точките с Република Северна Македония – по 4. Двата отбора изостават с по три от отбора на Украйна, който по-рано през деня завърши 1:1 с категоричния лидер Англия. Вицешампионите почти са си осигурили място на турнира в Германия догодина.

Следващият мач на Италия е именно срещу Украйна в Милано.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Швейцария пък изпусна победа в Косово, след като Ведад Муричи вкара в четвъртата минута на добавеното време за равенство 2:2 в Прищина. Той се разписа два пъти, след като швейцарците взимаха преднина чрез Ремо Фройлер и автогол на Амир Рахмани.

Швейцария е начело в група I с 11 точки, а втори е отборът на Румъния с две по-малко след равенство на северните съседи 1:1 срещу Израел. Денис Алибек даде преднина на румънците в 27-та минута и Оскар Глоух изравни в 53-та.

В друг мач от групата Андора и Беларус завършиха наравно 0:0 и останаха съответно шести и четвърти в групата.

Четете още

Избор на редактора