Меси донесе 4-та поредна победа на Аржентина

Аржентина продължава перфектния си ход в световните квалификации. Съставът на Лионел Скалони победи с 2:0 като гост Перу и записа 4-ти пореден успех, като още няма допуснато попадение. И двата гола за „албиселесте“ реализира Лионел Меси. Той откри резултата в 32-ата минута, а в края на първото полувреме удвои аванса на „гаучосите“. Меси можеше да запише и хеттрик, но негов гол след почивката беше отменен заради засада, уточнява БНР.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Уругвай се наложи с 2:0 над Бразилия. Точни за домакините бяха Дарвин Нунес (42′) и Николас де ла Крус (77′). Това беше втора поредна грешна стъпка за „селесао“ след равенството у дома срещу Венецуела преди седмица. Отборът на Фернандо Динис остана със 7 точки, колкото вече имат и „урусите“, а лидер с пълен актив от 12 точки е световният шампион Аржентина.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Венецуела затвърди добрите впечатления от представянето си. Тази нощ отборът на Фернандо Батиста разгроми с 3:0 Чили и загатна, че ще се бори за едно от местата, даващи право на класиране за финалите на Мондиал 2026.
Двубоят в Матурин се разви перфектно за домакините. Те поведоха в края на първото полувреме, когато Йеферсон Сотелдо получи пас в наказателното поле и с диагонален удар не остави шансове на Брайън Кортес. В 59-ата минута Марселино Нунс от гостите си изкара два жълти картона и остави отбора си с човек по-малко. Четвърт час по-късно Сотелдо преодоля няколко защитници и подаде на свободния Хосе Саломон Рондон, който с лекота покачи на 2:0. Третото попадение реализира Дарвин Мачис в 79-ата минута.

Други резултати: Парагвай – Боливия 1:0, Еквадор – Колумбия 0:0.

Четете още

Избор на редактора