Милков отива в НАТО, нови четирима посланици

Служебното правителство предлага на президента да изпрати външния министър Николай Милков за посланик на България в НАТО. В момента този пост e вакантен, след като предишният посланик Драгомир Заков стана военен министър в кабинета на Кирил Петков.

Решението за Милков, което не е обявено официално, е под номер 240 в Информационна система за правна информация на Министерски съвет.

С него правителството предлага да издаде указ първо за освобождаване на Николай Милков от длъжността извънреден и пълномощен посланик на България във Франция и в Княжество Монако и постоянен представител на България към ЮНЕСКО.

И с друг указ да го назначи за постоянен представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел.

Два дни преди изборите правителството прави кадрови промени и за посолствата във Ватикана, Молдова, Словения и Норвегия. За Ватикана е определен сегашният зам.външен министър Костадин Коджабашев, за Кишинев е посочена Мая Добрева, за Любляна е Красимир Божанов, а за Осло – Десислава Иванова-Козлева.

Четете още

Избор на редактора