Митрофанова: Тук обичат Русия! На всеки километър има паметник и улица на наш герой

„Бих казала, че българите са все пак русофилски народ. Българите са хора, които имат много добро и грижливо отношение към Руската Федерация“. Това заявява вчера руската посланичка Елеонора Митрофанова в интервю за ТАСС.

„Тук се празнува и ще се чества 145-та годишнина от Освобождението, тук Русия я обичат и помнят. Нашата съвместна история е най-добрият лобист на Русия, защото тук на всеки километър има паметник на руските войници, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това само по себе си е най-силната част от нашите отношения“, казва Митрофанова.

Според руската посланичка българите са хора, които имат много добро и грижливо отношение към Руската Федерация. „Затова не е изненадващо, че имаше протести за премахване на санкциите, срещу закриването на руските телевизионни канали. Оксиморонът, който се изрече в Европейския съюз – че забраната на руските медии е борба за свободата на слово – всеки нормален човек разбира, че това е поредната глупост. Затова тук се проведе доста голяма демонстрация“, твърди Митрофанова.

Тя коментира и сегашната политическа обстановка в България. „Ако говорим за политически отношения и следващите избори, то не очакваме нищо интересно и нищо принципно ново. Не мисля, че в момента отношенията ще се променят драстично. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета“.

Четете още

Избор на редактора