Михайлов: Няма да ставам жертва на платен протест

БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас, заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Той се яви на изслушване в спортната комисия в Народното събрание, съобщава 24 часа.

„Да се търси вина от БФС за ескалацията на напрежението по време на протеста е недопустимо. Отговорност би трябвало да се търси от организаторите на протеста и институцията, която е позволила неговото провеждане, въпреки всички сигнали за масови безредици, както и от провокаторите, които публично подстрекаваха футболните фенове“, каза още той.

„Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фенове и до крайно десни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма“, отговори Михайлов на първия въпрос защо БФС не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на двубоя между България и Унгария.

„УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи“, продължи Михайлов.

Четете още

Избор на редактора