Младоженец застреля булката и още трима на сватбата

Тайландски параатлет, бивш войник, застреля булката си и още трима, преди да се самоубие в деня на сватбата си, съобщи BBC.

29-годишният Чатуронг Суксук и 44-годишният Канчана Пачунтхуек се ожениха в събота в североизточен Тайланд.

Според докладите той внезапно напуснал сватбеното тържество и се върнал с пистолет, застрелвайки жена си, 62-годишната й майка и 38-годишната й сестра.

Куршуми са улучили двама гости, които са откарани в болница. Един от тях починал.

Според полицията Чатуронг „е бил доста пиян“, но мотивът му остава неясен. Той е закупил оръжието и боеприпасите законно миналата година, добавиха те.

Тайландските медии, позовавайки се на казаното от гостите на партито на полицията, казаха, че двойката се скарала по време на партито. Също така се съобщава, че Чатуронг се е чувствал несигурен относно възрастовата разлика между него и Канчана. Но полицията каза, че това все още са спекулации, като добави, че е събрала доказателства и очаква да приключи случая „скоро“.

Чатуронг и Канчана са живели заедно три години, преди да се оженят, според тайландските медии.

Чатуронг спечели сребърен медал в плуването на Параигрите на АСЕАН в Индонезия миналата година. Той беше загубил десния си крак, докато е бил на служба в полувоенната лека пехота, която патрулира границите на Тайланд.

Въпреки че масовите стрелби са рядкост, притежаването на оръжие е често срещано явление в Тайланд.

Миналия месец трима души бяха убити при стрелба в луксозен мол в Банкок. А миналия октомври бивш полицай уби 37 деца при нападение с пистолет и нож в детска градина в североизточен Тайланд.

Четете още

Избор на редактора