Мост във Вашингтон ще бъде оцветен в бяло, зелено, червено

Един от мостовете в американската столица Вашингтон ще бъде осветен с бяло, зелено и червено по повод националния празник на България, съобщи БНР.

Трети март се отбелязва редовно с тържествени събития на места с по-голям брой българи в САЩ, например Чикаго, като тази година в по-мащабните чествания ще се включи и Вашингтон.

Във вечерните часове местно време с бяло, зелено и червено ще бъде осветен един от най-новите мостове тук – кръстеният на бележития афроамериканец – борец за равни права Фредрик Дъглас.

Посланикът на България във Вашингтон Георги Панайотов заяви за БНР, че идеята е хрумнала спонтанно по време на среща с местната община. По думите на Панайотов днес се очаква и специална прокламация от местните власти.

„Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър ще направи прокламация, в която ще обяви 3 март за Ден на България във Вашингтон и в която ще акцентира върху приноса на българите за културното разнообразие в Съединените американски щати“, съобщи послъникът ни.

Мостът „Фредрик Дъглас“, който ще бъде осветен след 18:30 местно време (01:30 ч на 4 март българско) минава над реката Анакостия и е известен със своите три огромни арки и пешеходни алеи. Той е един от акцентите на пейзажа на американската столица.

Четете още

Избор на редактора