Мото Коледа в Плевен събра над 10 000 лв. за болни деца

Дядоколедовци на мотори преминаха в празнично шествие из Плевен днес, на връх Рождество Христово. По този начин бе поставен финалът на тазгодишната благотворителна кампания „Мото Коледа“. 

Шествието за първа година започна от паркинга на зала „Балканстрой“. След това моторите и АТВ-та преминаха из улиците на града по предварително уточнен маршрут. Те спираха пред центровете за настаняване от семеен тип, за да зарадват децата в тях с подаръци. Специална спирка на шествието бе и пред сградата на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, тъй като огнеборците за втора година подкрепят кампанията като създават специален видео клип за нея. За пожарникарите, които бяха на смяна, имаше питка и подаръци, индивидуално надписани за всеки един от тях.

Финалът на шествието бе на площад „Възраждане“, където мотористите бяха посрещнати от стотици плевенчани. Песни, танци и традиционното Дунавско хоро огласиха центъра на Плевен. За децата бяха подготвени подаръци и лакомства. Всеки, който имаше желание, можеше да направи дарение за кампанията в специално подготвена кутия. След края на шествието, тя беше отворена, а парите в нея преброени на живо в страницата на „Мото Коледа Плевен“ във фейсбук. Само от днешното шествие събраната сума е 10 333 лв.

Благодарим на всички мотористи, които се включиха в шествието, на плевенчани, които ни посрещаха навсякъде и ни поздравяваха, на полицаите, които създадоха перфектна организация, каза за БТА Божана Костова от общността на мотористите в Плевен. Тя подчерта, че с всяка година хората, които подкрепят кампанията, се увеличават. „Емоцията от шествието ни зарежда с енергия. Тя и доброто, което усещаме у хората, ни карат да продължим напред всяка година“, добави Костова.

Каузата на кампанията „Мото Коледа“ в Плевен е събирането на средства за лечението на болни деца. През миналата година бяха дарени над 34 000 лв., които помогнаха за лечението, рехабилитацията и закупуването на помощни средства за шест деца.

Тази година са разположени 60 дарителски кутии на различни места в Плевен и областта. Отварянето им и преброяването на средствата в тях ще се извърши на живо в страницата на кампанията във фейсбук преди Нова година.

Четете още

Избор на редактора