Мъри: И без това никога не съм харесвал тениса

Легендата в тениса Анди Мъри, който вчера сложи точка на кариерата си и излезе в пенсия, направи шокиращи признания. Мъри приключи снощи и участието си в олимпийския турнир на двойки. Британецът и партньорът му Дан Еванс паднаха от Тейлър Фриц и Томи Пол, а след това Мъри се сбогува с феновете.

Той първо пусна шеговит пост в социалните мрежи, където обяви:

„И без това никога не съм харесвал тениса“.

След това обаче все пак направи сериозен коментар относно решението си да сложи край на богатата си кариера.

„Очевидно това не беше перфектният завършек, щеше да е страхотно да спечелим медал и наистина се опитахме, но все пак се чувствам добре. В последните няколко месеца знаех, че този момент идва. Бях подготвен за това. Със сигурност беше много емоционално, защото за последен път играх състезателен двубой. Доволен съм, че приключих точно тук на Олимпиадата, защото на моменти през миналите години, това не беше никак сигурно”.

Мога да изляза на корта и играя на добро ниво, но болката и дискомфортът в тялото ми не бяха никак приятни. Затова съм щастлив, че приключвам, защото, ако продължа да опитвам, в крайна сметка ще завърша с контузия. Знам, че сега е правилното време, продължи роденият в Шотландия тенисист. /Стандарт

Четете още

Избор на редактора