Наведената глава на главнокомандващия на българската армия

Със 146 гласа “за” демократично избраното 48 Народно събрание подкрепи помощта за Украйна.  Помощ, която всички държави в Европа, без Унгария на Виктор Орбан, оказват.

Помощ, която не цели да завоюва незаконно чужди територии, а да помогне на един народ да изтласка узурпатора от своите земи.

България през 2023 г.: В държавата, чието освобождение и национална гордост са изковани под мотото “Свобода или Смърт”, от най-високо държавно ниво се чуват призиви да се навежда глава, да се отстъпва от териториална цялост, да се страхуваме, да се предадем.

Искам да попитам, ако утре някоя чужда държава атакува  Велико Търново, Пловдив или София, или друг български град, каква позиция ще възприеме главнокомандващият на българската армия? Ще отстъпи ли тези български територии или ще се бори за свободата им? Ще откаже ли чужда помощ, защото това само ще усили конфликта?

Това не е примерът, от който има нужда българското общество; това не е примерът, с който да израства българската младеж. Българите са достойни, свободолюбиви и горди хора и следва да бъдат представлявани от такива лидери.

От Фейсбук профила на автора.

Четете още

Избор на редактора