Над 65 са ранените при пожара на виенското колело

Най-малко 65 души са пострадали при пожара на виенското колело в увеселителен парк край Лайпциг. Това съобщава агенция ЕФЕ, като се позовава на полицията на федералната провинция Саксония.

Уточнява се, че 16 души са били хоспитализирани с различни наранявания. По данни на органите на реда четирима от тях са получили изгаряния, а един е пострадал в резултат на падане. Местната полиция подчертава, че никой от ранените не е в животозастрашаващо състояние.

„Налице е първоначална оценка, след като следовател е бил изпратен да разследва причината за пожара. По-рано материалът под виенското колело се е запалил по неизвестен начин. В резултат на това огънят се е разпространил към сергията. Разследването продължава“, съобщи пресслужбата на полицията на Саксония в социалната мрежа X.

Пожарът е възникнал в събота по време на музикалния фестивал Highfield край Лайпциг. Запалила се е една от кабините на изпълненото с хора виенско колело. По-късно огънят се разпространява към съседна кабинка. Пожарът е потушен от десетки пожарни екипи. Първоначално бе съобщено за 30 ранени. /Дарик

Четете още

Избор на редактора