НДСВ и ИТН се регистрираха в ЦИК за вота на 2 април

НДСВ подаде заявление за регистрация за предстоящите избори. Подписите бяха депозирани в Централната избирателна комисия.

Сред вносителите на документите са съпредседателите на партията Станимир Илчев и Съби Давидов.

Внесохме 4500 подписа и имаме сериозни намерения, каза Илчев пред медиите.

Наблюденията на НДСВ за работата на Народното събрание и периодичните кризи, неустойчивите мнозинства ни накараха да се върнем в политическия процес. Хората с доказани качества в НДСВ могат да се включат в разрешаването на проблемни теми – влизането в Шенген, Еврозоната, липсата на бюджет, пакет от мерки срещу инфлацията. Имаме специалисти в тези направления, посочи Илчев.

Искаме сериозно присъствие в парламента. Готови сме да участваме в сложни преговори за правителство. Скоро ще публикуваме програма, каза Илчев. По думите му е рано за обявяване на листи, но в тях ще има представители на всички генерации и нови активисти.

НДСВ ще се яви самостоятелно на изборите. Коалициите имат значение след ясните резултати на всички, каза Илчев и потвърди, че сред познатите лица на НДСВ, които ще влязат в кампанията, е проф. Огнян Герджиков. Партията има подкрепата на Симеон Сакскобургготски.

По-рано днес и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов се регистрира за вота.

„Имаме една основна цел – следващият парламент да бъде работещ и хората да бъдат спокойни, тъй като виждат в каква институционална криза се намираме. Ние ще бъдем гарант в следващия парламент и за резултатите от референдума, който подготвяме сега, за да може да не бъде откраднат вотът на хората, както беше направено през 2016 г. Имаме усещането, че ИТН няма да бъде само част от 49-ото НС, а и ще бъдем незаобиколим фактор“, заяви Станислав Балабанов.

Четете още

Избор на редактора