Не е за вярване. Борисов ще е депутат в 49-ия парламент

Изборите минаха, благодаря на всички български граждани, които ни подкрепиха. Повишихме резултата си. За втори път пореден победихме и поотделно и заедно нашите основни опоненти. Затова и в деня на изборите, въпреки че някои от вас казаха, че това е предателство от моя страна, че като съм говорил меко, вместо агресивно, срещу опонентите, да съм намалил процентите, аз считам, че тогава съм бил искрен и сега съм още по-искрен“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след изборите.

„Целта на едни избори е да се излъчи правителство – това е парламентарната демокрация. Един път бива, втори път бива, българите казват трети път стомна за вода не бива, четвърти път, пети път. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Каквато и да е цената, за партиите. В противен случай, нови избори, означава същото. И риск за парламентарната демокрация и република“, посочи още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че ще бъде депутат в 49-ото Народно събрание, както и че няма да подкрепи импийчмънт на президента Румен Радев, пише БНР.

Четете още

Избор на редактора