Нидерландия срещу Франция е дербито на деня

Нидерландия и Франция излизат днес в един от най-чаканите мачове в първата фаза на Евро 2024. Двата отбора играят от 22 часа на стадиона в Лайпциг. Срещата ще предават директно по „Диема“ и „Диема Спорт 3“.

Това ще бъде и директен мач за първото място в група D, като съперниците спечелиха първите си срещи. Франция надви Австрия благодарение на автогол, докато Нидерландия победи Полша след обрат.

Предстоящият мач в Лайпциг е любопитен на фона на съмненията около капитана на Франция Килиан Мбапе, който счупи носа си в първия двубой на тима преди няколко дни и не е сигурно дали ще играе.

Програмата за деня започва в 16 ч. в Дюселдорф с мача Словакия – Украйна. Загуба е неприемлива за украинците, които потеглиха с разгром 0:3 от Румъния и ново поражение ще ги приближи до отпадане от турнира.

Словакия пък поднесе една от изненадите в първия кръг, побеждавайки Белгия с 1:0. Срещата може да гледате по БНТ1 и БНТ3.

Вторият мач от програмата е Полша – Австрия, който е в 19 часа на Олимпийския стадион в Берлин. Двата отбора загубиха мачовете си в първи кръг и сега се нуждаят от успех.  БНТ1 и БНТ3 ще предават пряко двубоя.

Четете още

Избор на редактора