Нинова: Всички срещу ГЕРБ на балотажа

На първи тур имаме избрани 44-ма кметове на общини, това ни прави на първи тур втора политическа сила след ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след официалните резултати от местните избори на 29 октомври т.г.

ГЕРБ имат 72, ние имаме 44 общини, където кандидатите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на БСП, уточни тя. Нинова отбеляза, че на втори тур отиват на 45 балотажа, между които и големи областни центрове – София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

Тя отбеляза, че в 89 общини БСП е първа или втора сила за балотаж, това е една трета от общините в България. В 30 % от България БСП е първа или втора политическа сила, посочи лидерът на БСП. Това потвърждава думите ни от изборната нощ, че БСП се връща в местната власт и то сериозно, заяви тя.

И като брой кметове, и като партийна подкрепа за листите, БСП печели ръст на тези избори спрямо парламентарните и спрямо броя кметове, които сме имали досега, като разчитаме да спечелим доста от балотажите, каза Нинова.

За балотажите призоваваме всички да се обединим срещу ГЕРБ, заяви още Корнелия Нинова.

Четете още

Избор на редактора