Нинова: Радев има комплекс към мен. И върна схемите в управлението

„С Димитър Стоянов като служебен министър на икономиката се възстановява моделът ГЕРБ-ДПС. Радев назначи за министър човек, когото уволних от пост във ВМЗ заради лични връзки и частни интерес в оръжейния сектор, с които се източваха държавни дружества“, заяви лидерът на БСП и бивш министър на икономиката Корнелия Нинова пред БТВ.

„Директорът на КИНТЕКС, когото уволних и сега ме громи в медиите, е бил едновременно с това и търговски директор в частна фирма. В същото време Кинтекс имаше отношения и с ВМЗ „Сопот“ да ги представляват в Египет чрез частния “Български индустриален инженеринг и мениджмънт” АД (“БИИМ”), чийто собственик е свързан с ГЕРБ (Димитър Манолев, баща на санкционирания по закона „Магнитски“ бивш зам.-министър на икономиката Александър Манолев).

Описах схемите в 2 писма до премиера Кирил Петков през февруари, които тогава засекретих, защото касаят търговски сделки на държавни дружества, уточни Нинова. Там тя информирала и че ще уволни съветника си Даниела Визиева заради нарушаване на държавния интерес по времето, когато е била министър на икономиката.

„Личните ми отношения с президента не са важни, но това, което Радев прави е демонстрация на наказание към мен и опити за унижение“, каза още Нинова.  „Показателно е отношението към БСП  – обявяваш от първия ден газова криза и уволняваш хора, започва политическа метла. С прекратените течове от корупция, държавните предприятия върнаха на хазната – 20 млн лв., задължения към банките – 19 млн лв., натрупаха в сметките 46 млн лв., спряха течовете и обръчите от фирми,“ напомни Нинова.

„Президентът започна по времето на протестите миналата година, когато каза, че БСП са статуквото и призова да се гласува за нови партии. Сега продължава с атаки към ПП, която той създаде. Подкрепяла съм го като човека, който го направи президент, но не съжалявам“, каза още Нинова.

„Вероятно желание за власт, разбиване на партиите или психологически мъжки комплекс към жената, която го направи президент са причините“, коментира тя.

„Приемаме избора на тримата члена на БСП, които поеха постове в служебния кабинет, но е важно как реагират членовете ни“ коментира Нинова.

„Вярвам на Кирил Петков и бихме влезли в коалиция с ПП след изборите”, заяви още тя.

Четете още

Избор на редактора