Нова издънка на Байерн, титлата е мираж

Отборът на Байерн Мюнхен не успя да победи Фрайбург при гостуването си от 24-ия кръг на Бундеслигата след като двата състава завършиха при равенство 2:2. Германският футболен шампион Байерн продължава да се намира на втора позиция във временното класиране с 54 точки, на 7 от лидера Байер Леверкузен, който е с мач по-малко.

Двубоят бе под номер 2000 за гранда в Бундеслигата, а Байерн записа само една победа в последните си четири срещи от шампионата, уточнява БТА.

Фрайбург държи деветото място с 30 точки, но няма победа в първенството от края на януари.

Домакините поведоха в 12-ата минута след попадение на Кристиан Гюнтер, а Байерн изравни в 35-ата минута чрез френския нападател Матис Тел.

Гостите от Мюнхен излязоха напред в резултата през второто полувреме, когато в 75-ата минута Джамал Мусиала бе точен за 2:1. Фрайбург обаче стигна до изравнително попадение в 87-ата минута. Лукас Хьолер преодоля вратаря на Байерн Мануел Нойер за крайното 2:2.

„Играхме без никаква организация през първото полувреме“, заяви старши треньорът на Байерн Томас Тухел.

„Не бяхме дисциплинирани. Не спазвахме позициите си, губехме владението на топката и позволихме на домакините да контраатакуват. Беше ясно, че искахме да покажем различно ниво на отдаденост, но започнахме да го демонстрираме едва след като получихме гол. Едно добро полувреме не е достатъчно, за да победим срещу Фрайбург“, добави специалистът пред DAZN.

„Изиграхме добър мач и знаехме, че ще ни бъде трудно. Искахме да покажем добър футбол“, каза футболистът на Фрайбург Винченцо Грифо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора