За първи път: Роботи доставят храна в Дубай

Първите роботи за доставка на храна в Дубай вече приемат поръчки.

След успешно изпитание по време на Expo2020, седем от автономните роботи „talabot“ ще обслужват около 300 домове в определен жилищен квартал за първи път.

Проектът е част от тримесечна пилотна програма на компанията за онлайн поръчка на храна Talabat за подобряване на възможностите за услуги за доставка.

От Starbucks, Oregano и ливанския ресторант On the Wood в обществения център Cedre Villas клиентите вече могат да поръчат храна, доставена от роботи, която обикновено отнема до 15 минути.

„Трябваше да започнем с малко, тъй като не можем да обслужваме всички домове и ресторанти, но това е следващият тест извън Експо“, каза Мария Естеван, директор специални проекти в Talabat.

„Технологията показа, че хората се ангажират с роботите, но сега трябва да я изведем извън контролирана среда.“

Снабдени с радарни и лидарни операционни системи, роботите за доставка са добре оборудвани да се справят с други превозни средства, бордюри и дори любознателна бездомна котка.

Роботите ще работят само в затворен комплекс в радиус от 4,8 км от ресторантите, но ще споделят пътното пространство с друг ежедневен трафик.

Клиентите могат да поръчват чрез приложението Talabat и да проследяват доставката си. Съхранени сигурно в модул с контролирана температура, роботите могат да работят при всякакви метеорологични условия и да издържат на екстремните летни горещини в ОАЕ.

След като бъдат доставени, клиентите могат да отворят робота, за да получат своята поръчка, като използват уникален код за достъп.

Четете още

Избор на редактора