Нургюл тръгна с реми на Европейската клубна купа

Сребърната медалистка от Световната купа по шахмат Нургюл Салимова започна с реми участието си в 27-ото издание на Европейската клубна купа в Дуръс, Албания. На втора дъска българката завърши наравно с украинката Ина Гапоненко, която играе за отбора на Asnieres – Le Grand Echiquier.

Тимът на Нургюл Garuda Ajka спечели мача с 3:1. Това е втора победа за унгарския отбор, след като в първия кръг надделя над израелския Rishon Lezion с 3.5:0.5 без Салимова в състава си.

Отборът на нашето момиче е в Топ 4 на сочените предварително за фаворити. Нейни съотборнички са Бела Хотенашвили (на първа дъска), родената във Виетнам Хоанг Тан Транг, която играе за Унгария, Теодора Иняч от Сърбия и унгарката Жока Гаал.

В първия кръг Салимова почива: „Така е преценил капитанът на отбора, вероятно защото противникът не е толкова класен“, сподели за ekspresso.bg треньорът й Живко Жеков.

Нургюл използва деня за разходка край хотела и успя да си купи мини шах.

„В Албания за Европейската клубна купа за жени. Отидох до супермаркета за закуски и се върнах с мини шах“, написа в Туитър Салимова.

Четете още

Избор на редактора