Озверялата внучка наръгала 54 пъти Виолета Донева

Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти, съобщиха от Прокуратурата. За убийството е обвинена внучката й – Ивет Стайкова. СГП внесе обвинителен акт срещу нея за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Според акта докато обвиняемата живеела заедно с приятеля си употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към него, така и към майка му.

Виолета Донева не одобрявала употребата на наркотици и критикувала поведението на своята внучка, а младото момиче започнало да таи омраза към баба си.

„Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на актрисата…Обвиняемата взела кухненски нож и нанесла с него 54 рани в главата и тялото на баба си, 6 от които засегнали жизненоважни органи“, пишат от обвинението, предаде Нова.

През това време Виолета Донева била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на възрастната жена. След това обвиняемата напуснала жилището.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Четете още

Избор на редактора