Роландо Вийазон за първи път на българска сцена

Тази вечер знаменитият мексикански тенор Роландо Вийазон ще пее в зала 1 на НДК в партньорство с испанския сопран Серена Саенц и Софийската филхармония под диригентството на министъра на културата Найден Тодоров. В програмата арии и ансамбли из опери на Доницети и Масне, от сарсуели и оперети ще се редуват с любими увертюри.

“Програмата е много жизнерадостна, бих казала празнична и искряща. Мисля, че публиката много ще я хареса. В трудното време, в което живеем днес, бих искала чрез музиката, докато съм на сцената, да променя поне малко към по-добро, да зарадвам и да обнадеждя душите на хората, които ме слушат. Ако успеем да го направим поне за един човек, това е най-хубавото в нашата професия“  сподели за БНР изгряващата испанска оперна звезда Серена Саенц.

Младата певица е победителка на конкурса на името на Монсерат Кабайе през 2021 г., а следващата година печели три награди на конкурса на Пласидо Доминго “Опералия“. Изявява се успешно на сцените на Театро Лисеу Барселона и Театро Реал Мадрид, Виенската държавна опера и  Държавната опера в Берлин. Тази вечер ще прибави в биографията си концерт в партньорство с Роландо Вийазон.

Както е характерно за най-големите оперни звезди, Вийазон развива и активна добротворческа дейност. Той е посланик на добра воля на международната организация Red Noses – на палячовците с червени носове, които ободряват и развеселяват малките пациенти в болниците.

“В началото само съпровождах палячовците като посланик на добра воля, за да помагам като привличам медиен интерес към този красив проект, а след това им казах: “Аз искам да играя с вас, приятели, искам да бъда клоун!“ Преминах през съответното обучение. Винаги, когато имам възможност, отивам в болниците, а също така и в бежанските центрове. Наскоро бяхме при украински деца в Полша. Работата на палячовците е много важна, защото те носят енергия чрез чрез смеха и поезията“ сподели Роландо Вийазон.

Целите интервюта с Роландо Вийазон и Серена Саенц очаквайте в предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“.

Четете още

Избор на редактора