Опозицията провали заседанието на външната комисия за Северна Македония

Заседанието на Комисията по външна политика в парламента, на което трябваше да бъде разгледано френското предложение за Северна Македония, бе отложено.

Предложението за отлагането дойде от депутата от ДПС Станислав Анастасов и бе подкрепено от – ГЕРБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“.

В залата присъства и министърът на външните работи Теодора Генчовска. Тя разясни, че идва, за да подпомогне работата на комисията и очаква смели решения.

Председателят на комисията по външна политика Венцислава Любенова заяви, че за съжаление дискусията, която са искали да проведат и да бъде чута от всички граждани, не е могла да се състои. Тя добави, че ще свикат извънредно заседание на комисията.

„Искахме да чуем сега анализа от министър Генчовска и нейния екип – посочи Любенова. – Искахме да чуем анализ и представяне на приоритетите, имахме въпроси от технически характер, които не ни бяха обяснени“.

Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ коментира, че отново се е видяла новата коалиция в действие.

„Така и не стана ясно, защо беше скрита министър Генчовска. Не видях какво спечелиха от криенето на Генчовска. Има много въпроси, на които тя трябва да отговори, а не новата коалиция да я крият. Днес чухме от Борисов, че иска бързо сваляне на ветото на Македония, но новото мнозинство има друг план. За мен това е саботаж“, каза още Ананиев.

 

 

 

 

Четете още

Избор на редактора