Орбан зове от Далас: По-малко травестити, повече Чък Норис!

Имаме нужда от повече рейнджъри, а не от повече джендъри. По-малко травесити, повече Чък Норис! Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан на голямо събитие на американските консерватори в Далас, Тексас, написа Washinhton Examiner. (бел. ред. Чък Норис е известен от близкото минало американски екшън-герой)

Орбан призова янките за обединение срещу левите прогресисти, предаде Франс прес. „Трябва да координираме движението на нашите войски, защото сме изправени пред едно и също предивзивакателство“, каза още Орбан.

Националистът повтори тезата си, че прогресистите се опитват да отделят западната цивилизация от християнските ѝ корени и поиска по-голям контрол върху институциите във Вашингтон и в Брюксел предвид предстоящите междинни избори в САЩ през ноември. Той призова американските консерватори да държат твърда позицита си по отношение на гейовете и имигратите.

В края на юли Орбан предизвика бурни от реакции в страната си след като заяви, че в района на Карпатите „не искаме да бъдем смесена раса“, която да се смесва с „неевропейци“.

Изказването на 59-годишния Орбан бе аплодирано, което показва все по-голямо сближаване между него и републиканците в САЩ, отбелязва АП.

Четете още

Избор на редактора