Отиде си Жоро Софкин, големият малък човек

Почина Георги Софкин, големият малък човек, съобщи Нова. Жоро е една от емблемите на Стара Загора.

На 1 ноември т.г. е починал най-известният сред малките хора у нас, съобщава и „Флагман„, цитирайки негови приятели от родния му Тополовград.

Софкин е починал след падане, а по тялото му са установени множество травми. Смъртта е настъпила около 19 часа във вторник.

Обстоятелствата около кончината са неясни. Малкият човек е издъхнал във вторник вечерта в интензивното отделение на болницата в Стара Загора.

„Информацията, с която разполагаме, е, че е паднал и е получил множество наранявания, които са довели до смъртта му. Социален работник от болницата се свърза с нас, за да ни съобщи тъжната вест“, съобщават от общината в Стара Загора.

От Национална организация „Малки български хора“ не знаеха за кончината на Софкин. Асоциацията е създадена от група хора с нисък ръст през 1996 г., като именно Георги Софкин е неин първи президент.

Най-известният малък човек у нас се прочу в цяла България покрай участието си във „ВИП брадър“ през 2016 г. Тогава във визитката си 136-сантиметровият Жоро обяви, че е участвал в първия български порнофилм през 1990 г. Той е и двукратен световен шампион по бадминтон за малки хора.

„В бадминтона съм като Гагарин!“, обичаше да казва Софкин.

Обичаше да се снима си известни личности. Имаше снимки с Роналдо, Меси, Анчелоти, Рамос…

Четете още

Избор на редактора