Откриха две тела в склада за фойерверки в Елин Пелин

Откриха две силно обгорели тела в близост до входа на склада за фойерверки в Елин Пелин, съобщиха от Окръжната прокуратура в София. Предстои извършването на действия по разпознаването им.

Oбщо четири станаха жертвите на пагубните взривове в складовете за фойерверки в Елин Пелин, които станаха в четвъртък. А двама души като по чудо се спасиха.

Вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи. „Вчера специализиран отряд за борба с тероризма влезе тежко оборудван влезе в склада, от който всички изпитвахме страх – този, който не се взриви. Вътре в него има много стока – високо технологични изделия. Следва да направим всичко възможно да не предизвикаме взрив. Колегите обезопасиха терена. Стените му са здрави, спазени са всички изисквания при строежа. Беше компрометирана само и единствено входната врата”. Това е последната информация, която служебният министър Калин Стоянов даде след взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин.

Малко след 10:30 ч., под ръководството на Окръжната прокуратура в София следователи, екипи на пожарната и специализирани части на МВР, започнаха оглед на складовете.

Четете още

Избор на редактора