„Промяната“: Без коалиция ще имаме повече гласове

В „Продължаваме Промяната“ ще решават в средата на август дали ще се явят на предсрочните парламентарни избори самостоятелно или в коалиция. Според доскорошния депутат от ПП Искрен Митев обаче, цифрите в момента сочат, че отделно явяване би донесло повече гласове както за ПП, така и за останалите евентуални партньори на партията в бъдеща коалиция.

Митев заяви още, че не вярва, че ГЕРБ начело с Борисов изобщо може да участва в преговори с ПП.

Пред bTV той коментира и избора на президента Румен Радев за министри в служебното правителство.

Искрен Митев посочи, че има няколко типа хора в екипа на Гълъб Донев. „Има експерти, които са работили по министерствата. Виждам хора, които са работили отдавна в сферите, в които са поставени – посочи той. – За мен са интересни няколко неща. Едното е, че Радев първо даде неосъществим мандат на БСП, а сега подреди в служебното правителство опоненти на сегашното ръководство на БСП“.

Доскорошният депутат от ПП коментира и ситуацията около газа.

„За да няма газ, трябва да бъде прекратен договора за гръцката връзка, да бъдат прекратени преговорите с Азербайджан, или да бъдат неосъществени доставките за седем кораба, които вече са договорени, или да не бъде нагнетен „Чирен“. Мисля си, че ще бъдат компрометирани всички опити, които направихме, за да осигурим газ за зимата. Очаквам опити да върнат „Газпром“ в България“, каза Искрен Митев.

Четете още

Избор на редактора