Пак загадъчна смърт на руски олигарх

Имотният магнат Дмитрий Зеленов е загинал след трагичен инцидент с падане по стълбите, докато е бил на гости на свои приятели на Френската Ривиера, съобщават руски и френски медии.

Самият инцидент е станал на 9 декември, но лекарите в болница в Ница са се опитвали дни наред да спасят руския богаташ.

Според френския вестник „Вар Матин“ 50-годишният Зеленов е бил на вечеря с приятели в Антиб, когато внезапно му е станало лошо и е паднал по стълбите. При падането е получил тежки наранявания на главата.

Според Baza – независим руски новинарски канал в Telegram, Зеленов е паднал през парапет от тераса и така се е наранил. Оттам също така посочват, че наскоро Зеленов е претърпял съдова операция за неуточнени сърдечни проблеми.

От болницата в Ница са уведомили близките на олигарха, че той е починал, без да дойде в съзнание. Полицейското управление на Антиб в момента разследва причината за смъртта на Зеленов.

Руският богаташ е бивш собственик на строителната компания „Дон-Строй“, която стои зад строежа на 61-етажния небостъргач Triumph Palace Tower в Москва – една от най-високите жилищни сгради в Европа.

Покрай финансовата криза от 2008 г. обаче той я продаде на руската държавна банка VTB. Преди това нетното състояние на Зеленов се оценяваше на 1,4 милиарда долара, което го постави в списъка на Forbes на руските милиардери. Оттогава насам той не се занимава с едър бизнес в Русия.

С това продължи странната „епидемия“ по руските олигарси – 6 самоубийства, убити съпруги и деца, и два съмнителни инцидента на падане по стълбите.

Четете още

Избор на редактора