Папата на крака при Зеленски

Папа Франциск ще посети Украйна в скоро време, съобщи посланикът на Киев във Ватикана Андрий Юраш в профила си в Туитър. „Стоя много близко до Украйна и искам да изразя това чрез свое посещение в страната.“, казал главата на Римокатолическата църква на среща с украинския дипломат днес.

„Украйна от много години и специално след началото на войната очаква папата и ще бъде щастлива да го посрещне преди посещението му в Казахстан.“ – написа Юраш.

Юраш не уточнява датата, но по думите му може това вероятно ще се случи преди 13 септември, когато се очаква да започне тридневното посещение на Франциск в Нур-Султан за 7-я конгрес на лидерите на световните и традиционните религии в полза на мира.

За визитата си в Казахстан той спомена преди седмица на връщане от Канада, когато съобщи, че би искал да отиде там, въпреки проблемите със здравето, което в момента налага ограничения в пътуванията. Папата уточни, че това е едно  „спокойна“ посещение за него, защото не налага много премествания. Пресцентърът на Ватикана потвърди, че казахската визита ще се проведе 13 до 15 септември.

Четете още

Избор на редактора