Парламентът прие оставката на Христо Иванов

С пълно единодушие от 125 гласа за парламентът прие заявлението на съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов за прекратяване на депутатските му правомощия. Това стана след остър спор за ролята му в управлението на страната.

От ИТН и БСП припомниха, че той стои зад промените в Конституцията, които те определиха като „провал“.

„Много е хубаво, че 50-тото Народно събрание ще започне с нещо наистина полезно, и то е да махне Христо Иванов. Христо Иванов е човекът, който може би беше най-вреден в изминалото Народно събрание, защото заради неговите комплекси и фиксация българската Конституция беше направена на саздърма, отвратителни промени, заради които в момента всички ставаме за смях и за малко да влезем в конституционна криза“, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Кирил Петков призова народните представители да благодарят на Иванов, защото „въпреки всички противоречия, той беше диалогичен и с него всички можем да работим“.

„Ако всеки направи промяна в България като тази, която Христо Иванов направи – България ще бъде различна държава. Нека си пожелаем всеки един от нас да има такава значима роля, както Христо Иванов“, каза още Петков.

Четете още

Избор на редактора