Пеевски: Аз отказах на Христо Иванов делкането

Обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи в моя кабинет, „делкането“ да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за заместник главен прокурор – Сава Петров. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, попитан дали са обидени заради намека, че може би е трябвало да се разделят регулаторите с една трета и за ДПС да има.

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината, битката е за КПКОНПИ и за прокуратурата, олигархията иска да овладее държавата, нищо повече не се случва, добави още Пеевски, цитиран от БТА.

„Да спрат приказките вече, как ГЕРБ с ДПС… Кое е лошото на ДПС?! Че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случиха промените в конституцията и всичките ми идваха час през час в кабинета? Сега ще ми казва, че отново ще извади темата за ДПС? Коя, бе, Христо, приятелю мой, истината е, че ние крепихме това правителство девет месеца и ако нас ни нямаше, то нямаше да се случи“, каза Пеевски.

Четете още

Избор на редактора