Пеле си отиде, но майка му още не знае

Майката на Пеле, доня Селесте, още не знае, че синът й, Краля на футбола, си отиде в четвъртък от този свят на 82. Тя е на 100 години.

„Говорим с нея, но тя не разбира какво точно се е случило. Тя си живее в свой собствен свят. Мама все пак е наясно, че той се бореше с рак и често повтаря, че трябва да се помолим за него“, заяви Мария Лусия, сестра на Краля.

Когато доня Селесте навърши 100 години, Едсон Арантес до Насименто пусна в Instagram-а си мили думи за нея и обща снимка с текст „Майка на годината“.

В Бразилия се разказва случай как националният отбор тренирал в Терезополис преди Световното първенство в Англия през 1966 г., а Селесте дошла без да предупреди. Когато я забелязал, Пеле зарязал всичко и отишъл да я разцелува.

Авторитетното издание „О’Глобо“ я обяви за „бразилска майка на годината“, за да почете заслугите ѝ за развитието на великия ѝ син.

Тя беше съпруга на Жоао Рамос до Насименто, известен като Дондиньо. Селесте е родена в Трес Коракоес, но когато Пеле е още дете, се местят в Бауру, където започва, насърчаван от майка си, да преследва мечтите си във футбола.

Четете още

Избор на редактора