Петков: За 30 дни – 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия

За последните 30 дни срещу „Продължаваме промяната“ има публикувани над 3500 статии. Това е една цяла индустрия, коментира Петков в предаването „Седмицата“ по Дарик.

Бившият премиер отново заяви, че докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не може и да става дума за коалиция с тях. Лидерът на „Продължаваме Промяната“ заяви: „ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен – той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина – ако я направим, той ще влезе в затвора“, уточни Петков.

Той подчерта, че няма смисъл да се влиза в дискусии „с едно правителство, което ще е тук за два месеца“.

Петков потвърди решението ПП да бъде в коалиция с „Демократична България“ при предстоящите избори, но посочи, че се уточнява все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати.

„Аз видях какво е да няма 4 депутати“, каза Кирил Петков.

Той определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на „Продължаваме Промяната“. „Безумие е, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство в РИК“.

Четете още

Избор на редактора