Пламен Константинов пак поема волейболните национали

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Това реши Управителният съвет на федерацията (БФВ) на свое заседание тази сутрин в офиса на централата в столичния парк-хотел „Москва“.

Другите трима финални кандидати бяха Мартин Стоев (считан предварително за фаворит), финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани. Постът беше овакантен от Николай Желязков, който подаде оставка след трагичното участие на „трикольорите“ на Мондиал 22 в Полша и Словения през август.

49-годишният Константинов се завръща начело на А тима, чийто наставник беше от 2014 до 2018 г. Най-големият му успех тогава бяха сребърните медали от първото издание на Европейските игри – в Баку 15.

От 2016 г. бившият капитан на националите е треньор и на руския „Локомотив“ (Новосибирск), като предстои да съвместява двете длъжности и занапред.

Очаква се договорът на новия селекционер да бъде за 3 години. Според предварително заявените намерения на президента на БФВ Любомир Ганев двете основни цели ще бъдат място за България в Топ 8 на Евроволей 23 и класиране за олимпийските игри в Париж 2024.

Догодина страната ни ще бъде съдомакин на шампионата на Стария континент заедно с Италия, Северна Македония и Израел. От федерацията имат подадена заявка и за домакинство на една от трите световни квалификации за олимпиадата.

Четете още

Избор на редактора