Полицаите от ГДБОП сбъркали адреса при акцията срещу лихвари във Видин

При акцията срещу лихвари във Видин барети и служители на ГДБОП са сбъркали адреса. Една от къщите, в които са влезли баретите, е била празна, а собствениците ѝ са в Германия, съобщи Би Ти Ви, като се позовава на Славка Иванова, която живее в съседен имот. Собственикът на злополучната къща бил неин племенник.

„Заключена врата са изкъртили. Нова врата също са счупили. Бях на прозореца, казах им да не чупят вратата. Чуха, че казвам името на момчето, проверили са – това е по погрешка“, казва Иванова и допълва: „Момчето тръгва днес от Германия, за да подаде жалба и да плащат вратата. Сега тази нощ няма да спим. Как можем да оставим – вътре има обзавеждане и всичко.“

Хората от квартала казват, че полицейските екипи са пристигнали в 6 часа сутринта. „Те не са лихвари. Какво говорят глупости – не знам. Не съм чул за лихварство“, коментира Кънчо Найденов, жител на квартал „Нов път“.

За акцията срещу лихварството бе съобщено в четвъртък сутринта. Тя е в ромската махала на Видин „Нов път“.

Пред БТА говорителят на местната окръжна прокуратура Владислав Влашев обясни, че операцията е по тяхно дело, а резултати може да бъдат съобщени в края на деня.

От прокуратурата коментираха пред Mediapool, че проверяват дали наистина е станала грешка. От държавното обвинение уточниха, че съдебното разрешение за претърсване е за всички постройки на даден адрес без значение дали те са жилищни или стопански. Според тях, ако сградата се намира на административния адрес, за който има разрешение, не може да се говори за грешка.

Четете още

Избор на редактора