Премиерът: Всяко предложение за Северна Македония отива в ръцете на депутатите

„Лично ще предложа на Министерския съвет: всяко едно предложение, разграничаващо се от рамковата ни позиция във връзка с Република Северна Македония, да бъде изпращано веднага в парламента и да не се дава съгласие, докато се обсъди то там. Ако има отрицателно решение, автоматично да се дава отрицателен отговор.“ Такъв ангажимент пое премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на кабинета, съобщи bТВ.

„По този начин ще избегнем всякакви спекулации, че това правителство ще направи каквото и да било по темата Северна Македония и тази тема трябва да бъде решена само и изцяло от народните представители – аргументира се той. –  С това този дебат – кой какво може да направи, би трябвало да приключи.“

Междувременно министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска потвърди, че премиерът Кирил Петков е поел ангажимент пред еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей до края на френското председателство на Съвета на ЕС да падне ветото за започване на преговори на Република Северна Македония за ЕС, съобщи БТА.

Тя бе изслушана в парламента по въпроса за Република Северна Македония (РСМ).

 

Четете още

Избор на редактора