Денков чака две номинации за еврокомисар

„След получаването на писмата от Урсула фон дер Лайен, това което дадох като послание към двете парламентарни групи, които подкпреят правителството – да излъчат кандидати. Както се вижда от писмото, ние можем да изпратим две номинации. Изчаквам по една номинация от ГЕРБ – СДС и от „Продължаваме промяната – Демократична България“, заяви премиерът Николай Денков в Пампорово.

Трябва да сме последователни и да изпълняваме решенията, взети в НС, и да помогнем на Украйна, каза министър- председателят относно думите на президента Радев, че ще бъде грешка, ако България се включи в Европейската инициатива за закупуване на снаряди и оръжия:

„Моят коментар е, че има решение на Народното събрание още в миналото Народно събрание. В същото изказване, доколкото успях да се запозная, президентът е казал, че България участва в подкрепата на Украйна, включително и с оръжие, така, че аз виждам известно противоречие От една страна участваме, но от друга страна – не участваме със снаряди. Нека президентът да обясни това противоречие. Аз смятам, че трябва да сме последователни и да изпълняваме решенията, които са взети в Народното събрание, и да помогнем на Украйна, която е нападната от съседна страна и която се опитва да възстанови териториалната си цялост. Загиват хора, изселени са хора, семейства, деца“.

Четете още

Избор на редактора