Премиер и президент заедно на заря-проверка довечера

Днес се навършват се 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Тържествената заря-проверка ще събере тази вечер на едно място премиера Николай Денков и президента Румен Радев. Държавният глава ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част и ще произнесе слово. На събитието пред паметника на Незнайния войн с начален час 21 ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Столична община променя движението в центъра на София часове по-рано. Забраняват се паркирането и престоят на автомобили на паркингите на пл. „Св. Ал. Невски“, на пл. “Николай Гяуров”, на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“ и на паркинга на моста пред Национален стадион „Васил Левски” (от 13 ч до приключване на събитието). От 18 ч до края му се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“; по ул. „15-и ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Александър Невски“; по ул. „Московска“ в участъка между ул. „Г. Бенковски“ и пл. „Желю Желев“. От 18:00 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Московска“ между ул. „Дунав“ и ул. „Г. С. Раковски“ само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“.

Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност. Гражданите ще бъдат пропускани през два пункта за проверка до зоната за сигурност на пл. „Свети Александър Невски“. Те ще влизат от 20 ч. през ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Оборище“ и при южния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Охранителите ще проверяват влизащите с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и др. пиротехнически изделия. Хора с обемисти багажи няма да бъдат допускани. Достъпът на хора във видимо неадекватно състояние ще бъде ограничаван.

Четете още

Избор на редактора