Преобърна се рейс със сръбски деца на магистрала „Тракия“, има тежко ранени

Автобус, возещ деца от Сърбия, летували на Черно море, се преобърна на магистрала “Тракия”. Има тежко ранени. Инцидентът е станал маалко след 20 ч в посока София, недалеч от Стара Загора.

На мястото има полиция и пожарникари. Движението в района е затруднено. Много деца са ранени, съобщава Дир.бг.

Автобусът е със сръбска регистрация, пострадал е водачът, казаха от МВР. Със сигурност няма загинали, има обаче тежко ранени.

На място са пристигнали 5 екипа на полицията и 5 на пожарната, както и Спешна помощ, а много шофьори са спрели и помагат да бъдат извадени ранените хора от автобуса.

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

17 деца са докарани в болницата. Най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, отиват на скенер за доуточняване на диагнозата. Има един мъж, с необходимост от ампутация на долен крайник„, информира пред Радио „Стара Загора“ директорът на здравното заведение д-р Йовчо Йовчов.

Сръбкиня от автобуса разказа пред медии какво е станало.

Групата се е връщанла от фолклорен фестивал в Слънчев бряг. Шофьорът е почивал на „Лукойл“ преди 10-ина км и е бил в добра кондиция. После обаче един от родителите на деца се е почувствал зле – задушавал се е, и поискал да седне отпред, до водача. Докато шофьорът опитвал да спусне дясната седалка до себе си, не е знаел как да направи това и е изгубил контрол.

В рейса са се возели 38 деца и 10 възрастни.

 

Четете още

Избор на редактора